+380 73 295 15 93 info@grinnplus.com.ua            
Що таке холтерівський моніторинг?
Час на прочитання: 2 хвилини
23 квітня, 2024 від
Що таке холтерівський моніторинг?
Admin

Холтерівський моніторинг — це вимірювання за допомогою невеликого медичного приладу із живленням від батареї, діяльності Вашого серця, наприклад частоту та ритм. Ваш лікар може попросити вас використовувати його, якщо йому потрібно більше інформації про те, як функціонує Ваше серце, ніж може дати звичайна електрокардіограма (ЕКГ).

Холтерівський моніторинг — це безперервний тест для реєстрації частоти та ритму Вашого серця протягом необхідного часу. Компанія ГРІНН+ пропонує реєстратор (холтер) з можливістю вимірювати протягом 7 або 14 днів діяльність та функціонування серця пацієнта. Ви носите холтерівський монітор, виконуючи свій звичайний розпорядок дня. Цей пристрій має електроди, які кріпляться до тіла. Він може зафіксувати не лише частоту та ритм серця, але й коли Ви відчуваєте біль у грудях або симптоми нерегулярного серцебиття чи аритмії.


Використовується для холтерівського моніторингу

ЕКГ — це медичний тест, який використовується для вимірювання частоти серцевих скорочень і ритму. Він також використовується для пошуку інших аномалій, які можуть вплинути на нормальну роботу серця. Під час ЕКГ електроди розміщують на грудях, щоб перевірити ритм серця. Ви можете зіткнутися з порушеннями серцевого ритму, які не проявляються під час виконання ЕКГ, оскільки Ви підключені до апарату лише на дуже короткий проміжок часу.

Порушення серцевого ритму та інші типи серцевих симптомів можуть з’являтися і зникати. Для реєстрації цих подій необхідний моніторинг протягом більш тривалого періоду. Реєстратор Bittium Faros дозволяє Вашому лікарю бачити, як функціонує серце в довгостроковій перспективі. Записи, зроблені холтером, допомагають кардіологу визначити, чи отримує серце достатньо кисню, чи електричні імпульси в серці сповільнюються чи надходять раніше. Ці нерегулярні імпульси можна назвати аритміями або порушеннями серцевого ритму.

Якщо Ви вже лікуєтеся від проблем із серцем, носіння холтеру Faros може допомогти Вашому лікарю визначити, чи діють Ваші ліки або чи потрібно внести зміни. Це також може допомогти їм зрозуміти, чому у Вас можуть з’явитися інші симптоми нерегулярного серцебиття, такі як запаморочення, непритомність або відчуття, ніби серце прискорюється чи перестає битись.

Як це працює?

Холтерівський монітор маленький. Він трохи більший за колоду гральних карт. Кілька проводів або дротів приєднані до реєстратора (холтера). Проводи з’єднуються з електродами, які розміщуються на шкірі грудей (гель у електродах Bittium не використовується). Металеві електроди передають діяльність Вашого серця через дроти на холтерівський монітор, де усе реєструється та записується.


Перейти на Bittium Faros

Для усіх дорогих реєстраторів, стандартного типу моніторингу важливо уникати купання, душу та плавання, поки Ви носите холтер (реєстратор), але не для Bittium, тому що для нього це не проблема.

Під час холтерівського аналізу Вас заохочують брати участь у вашій звичайній діяльності. Це допоможе лікареві визначити, чи пов’язані зміни в серцевій діяльності з вашою поведінкою та рухами. Носіння холтерівського монітора є безболісним і є одним із найкращих способів виявити потенційні проблеми з серцем або інші проблеми.

Тут буде відображатися ваш динамічний сніпет... Це повідомлення відображається, оскільки ви не вказали фільтр і шаблон для використання.