+380 73 295 15 93 info@grinnplus.com.ua            
Envomed - медичні відходи
Виробник обладнання для утилізації медичних відходів
3 січня, 2023 від
Envomed - медичні відходи
Admin

Утилізація медичних відходів — завдання не з дешевих і стає дедалі актуальнішим у всьому світі. Забруднення повітря збільшується, транспортування та поводження з цими відходами становить потенційно катастрофічний ризик, а звалища заповнюються з вражаючою швидкістю.

Envomed, інноваційне рішення для утилізації медичних відходів на медичних об'єктах, розроблено компанією Maabarot Metal Works Ltd, яка володіє великими технічними знаннями та понад 30-річним досвідом у постачанні спеціалізованого промислового обладнання. 

Визначивши потреби ринку в ефективних локальних об’єктах обробки медичних відходів, компанія зробила значні інвестиції в дослідження і розробку та розробили рішення, яке є революційним з точки зору економіки, безпеки та охорони навколишнього середовища.


Сьогодні ми розуміємо важливість функцій, які надає Envomed, і зосереджуємо нашу енергію на дослідженні та виробництві новаторського рішення на місці для обробки медичних відходів, яке є безпечнішим для громадського здоров’я та навколишнього середовища.




Відсутність обізнаності в галузі медичних відходів призводить до недостатнього навчання, відсутності регулювання та незадовільного поводження з відходами. Це, своєю чергою, призводить до того, що потенційно небезпечному матеріалу не приділяється належної уваги. Кінцевий результат можна відчути у навколишньому середовищі та людям. Щодня співробітники та пацієнти, а також широка громадськість наражаються на ризик, а прямим результатом недостатнього управління стає рекордна кількість випадків зараження ВІЛ, гепатитом B та гепатитом C.

Безпечні (звичайні) відходи


Звичайні відходи становлять основну частину щоденних медичних відходів і вважаються відходами, які не становлять небезпеки для людей або навколишнього середовища (з точки зору відсутності в них біологічних, хімічних чи радіоактивних матеріалів). Це відходи, які можна викидати разом із звичайними муніципальними відходами та переробляти їх.


Небезпечні відходи


Інфекційні відходи: відходи, забруднені біологічними рідинами у будь-якій формі (наприклад, викинуті медичні інструменти, катетери, комплекти зразків, лабораторні культури, бинти тощо), а також інфіковані відходи пацієнтів. 


Цитотоксичні відходи: відходи, що мають генотоксичні властивості (наприклад, протиракові препарати - мутагенні, тератогенні або канцерогенні, які вважаються дуже небезпечними).

Гострі відходи: гостре хірургічне обладнання (одноразові скальпелі та леза), шприци, голки тощо.


Радіоактивні відходи: продукти, забруднені радіонуклідами (наприклад, радіотерапевтичні матеріали).


Патологічні відходи: заражені туші (тварини), людські тканини, органи або рідини, частини тіла, ембріональні тканини і т.д.


Фармацевтичні відходи: ліки з терміном придатності, що минув, або заражені, невикористані вакцини і т.д.