+380 73 295 15 93 info@grinnplus.com.ua            
Моніторинг ЕЕГ для реанімації та відділень інтенсивної допомоги
Рішення нового покоління для безперервного моніторингу ЕЕГ у невідкладній та інтенсивній терапії.
5 січня, 2023 від
Моніторинг ЕЕГ для реанімації та відділень інтенсивної допомоги
Admin

Бездротовий моніторинг ЕЕГ

Травми та дисфункції головного мозку спричиняють великі витрати для суспільства. Рання об’єктивна оцінка стану пацієнта без свідомості дуже бажана для оптимізації та покращення шляхів і результатів лікування. Чим раніше буде надана оцінка, тим кращі результати. Важливим методом оцінки свідомості є постійний ЕЕГ-моніторинг. Це допомагає виявити, наприклад, неконвульсивні напади, субарахноїдальний крововилив, набряк та ішемію в реальному часі.

Швидкий і точний запис і оцінка сигналів мозку
Прийняття рішень щодо лікування та запобігання незворотним пошкодженням здоров’я пацієнтів вимагає швидкої та точної оцінки сигналів мозку. Рішення Bittium для моніторингу цЕЕГ складається з бездротової системи ЕЕГ Bittium BrainStatus™ та інструменту аналізу Cerenion C-Trend®. Bittium BrainStatus вимірює та відстежує сигнал ЕЕГ, а C-Trend інтерпретує сигнал як просту оцінку за допомогою розширених алгоритмів машинного навчання та штучного інтелекту.
У невідкладних неврологічних ситуаціях надзвичайно важливо прискорити лікування, щоб запобігти незворотним пошкодженням, щоб відділення інтенсивної терапії отримувало прості, швидкі і зрозумілі інструменти для вимірювання та оцінки мозку.


Ключові переваги

Дослідження, проведені в лікарні університету Куопіо, показали, що набір електродів Bittium BrainStatus ЕЕГ забезпечує надійну та швидку діагностику. Набір електродів значно прискорює процес запису, тому що немає необхідності будь-яким способом готувати шкіру пацієнта або використовувати додаткові гелі. Оскільки накладка Bittium Brain Status є гнучкою і міцною, електроди автоматично розміщуються на своїх правильних та потрібних місцях. Крім того, немає необхідності рухати голову пацієнта під час натягу на обладнання ЕЕГ-електродів для хола, що особливо важливо для лікування, яке ймовірно викликає травму шиї або черепа.

Завдяки тому, що набір електродів простий і швидкий у використанні, він особливо добре підходить для використання у невідкладних ситуаціях. Завдяки матеріалам набору електродів немає необхідності знімати його для комп’ютерної томографії. 

Використання записів ЕЕГ у невідкладній допомозі принесе безліч переваг як пацієнтам, так і медичному персоналу. Наприклад, записи ЕЕГ можна використовувати в невідкладній, інтенсивній та первинній медичній допомозі для діагностики різноманітних розладів електричної активності головного мозку, пов’язаних, наприклад, із травмою голови, серйозною травмою головного мозку, інфарктом мозку, крововиливом у мозок, субарахноїдальним крововиливом, станами відриву та атиповими змінами стану свідомості.

У багатьох випадках невідкладний запис ЕЕГ і швидкий початок належного лікування значно змінюють потребу у догляді та реабілітації. Це, у свою чергу, різко підвищить економічну ефективність лікування.