+380 73 295 15 93 info@grinnplus.com.ua            
Що таке телемедицина? Принципи, технології і послуги Електронної охорони здоров'я (eHealth)
Час на прочитання: 2 хвилини
21 серпня, 2023 від
Що таке телемедицина? Принципи, технології і послуги Електронної охорони здоров'я (eHealth)
Admin

Що собою являє телемедицина? Принципи, технології і послуги телемедицини.

Телемедицина – комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються для надання пацієнтам медичної та/або реабілітаційної допомоги методами і засобами телемедицини в дистанційний спосіб та є складовою електронної охорони здоров’я.

Підхід до телемедицини в Україні та у світі, змусила переглянути пандемія COVID-19 і, особливо повномасштабне вторгнення росії. Адже можливості багатьох громадян отримати медпослуги стали вимушено обмежені. Насамперед ідеться про пацієнтів, які перебувають у скрутних умовах і не мають можливості звернутися або відвідати лікаря.

Саме тому, Верховна Рада ухвалила в другому читанні проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування телемедицини»

Документ передбачає внесення змін до Законів України:

  • «Основи законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.1992 № 2801-XII
  • «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» від 03.12.2020 № 1053-IX
  • «Про екстрену медичну допомогу» від 05.07.2012 № 5081-VI

Функціонування телемедицини в Україні


Переглянути

Компанія ГРІНН+ завжди буде інформувати своїх партнерів про свіжі впровадження в області МОЗ та нові технології і продукти, які з'влятимуться на ринку охорони здоров'я. Нижче, ми познайомимо Вас з оновленими та новими термінологіями і поняттями, які пов'язані між собою та являються системою електронної охорони здоров'я і, звичайно ж телемедицини, як напрямку. 

Електронне охорона здоров'я (е-здоров'я, eHealth) - це система взаємоприйнятних інформаційних відносин у сфері охорони здоров'я, заснованих на використанні цифрових технологій, включаючи інформаційно-комунікаційні технології. Це спрямовано на підтримку медичних послуг, профілактичний нагляд за здоров'ям населення, покращення якості та тривалості життя, освіту у сфері охорони здоров'я, дослідження та використання цифрових сервісів для отримання необхідної інформації та навичок у медичній та реабілітаційній допомозі.

Засіб телемедицини - технічні та програмні засоби для медичної та реабілітаційної допомоги.

Метод телемедицини - процес застосування технічних і програмних засобів для медичної допомоги.

Теледіагностика - діагностичні процедури з використанням технологій обміну медичною інформацією.

Телеконсультування - комунікація для медичної та/або реабілітаційної допомоги і профілактики з використанням технологій.

Телемедична мережа - складова електронної охорони здоров'я для взаємодії медичних працівників, фахівців та пацієнтів.

Телеметрія - технології для дистанційного вимірювання стану здоров'я.

Цифрова компетентність працівників охорони здоров'я - здатність використовувати цифрові технології для медичної допомоги та розвитку.

Телереабілітація – складова телемедицини, що забезпечує надання пацієнтам реабілітаційної допомоги фахівцями з реабілітації шляхом телеконсультування (телевідеоконсультування) разом з обстеженням, телеметрії та в інших формах, що не суперечать законодавству, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

В каталозі нашої компанії є продукти, які чудово використовуються у сфері електронної медицини. 


ГРІНН+ пропонує своїм партнерам та клієнтам безліч послуг для моніторингу життєдіяльності пацієнта на відстані. Нижче наведено перелік продуктів з якими Ви можете ознайомитись на сайті.

ЕЕГ Моніторинг

Компактна бездротова система вимірювання електроенцефалографії

Перейти
ЕКГ Моніторинг

Повне розкриття амбулаторних даних/запису ЕКГ з інтелектуальним виявленням аритмії.

Перейти

Поділитися